Biblioteca, în sprijinul comunității. Seniorii sunt învățați să folosească smartphone-ul și calculatorul

0
405

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, în dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate de membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați, a semnat, la jumătatea lunii februarie, un protocol de colaborare cu această instituție, în vederea desfășurării unor acțiuni comune, în cadrul proiectelor „Servicii în sprijinul comunității locale” și „Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galațiului!”, precum și pentru informarea membrilor C.A.R.P. cu privire la serviciile, programele și proiectele de interes public acordate comunității locale de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați.

Parteneriatul se desfășoară pe cel puțin două paliere. Se are în vedere asigurarea de către personalul compartimentelor specializate din cadrul Serviciului Referințe a asistenței necesare membrilor CARP Galați în vederea dezvoltării abilităților digitale, precum folosirea serviciilor publice accesibile online și instruirea în vederea folosirii propriilor dispozitive mobile, sub auspiciile proiectului „Servicii în sprijinul comunității locale”.

Pe de altă parte, colaborarea își propune desfășurarea unor activități de promovare a istoriei locale la sediul C.A.R.P., dedicate unor personalități gălățene sau a unor aspecte inedite legate de memoria locală, precum și pentru susținerea proiectului inițiat de Serviciul Referințe, la sfârșitul anului 2021, intitulat „Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galațiului!”, proiect de recuperare a memoriei fotografice a orașului Galați, prin intermediul căruia sunt colectate, în format fizic sau digital, fotografii și documente de interes pentru istoria locală, incluse ulterior în colecțiile bibliotecii.

Membrii C.A.R.P. vor beneficia, alături de întreaga comunitate locală, de suportul necesar pentru accesarea de servicii publice disponibile online, precum platforma Ghiseul.ro (în vederea plății cu un card bancar 3D Secure a impozitelor și a taxelor locale), crearea de conturi pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, crearea de conturi online pentru telefonie, electricitate, gaz, apă etc, pentru plata online a facturilor și trimiterea indexurilor de consum, pentru achiziționarea online de bilete de călătorie, programări online pentru eliberarea unor acte, crearea de conturi de e-mail și pe platforme de socializare.

Toate serviciile de instruire și asistență sunt gratuite și oferite în condiții de siguranță, respectând legislația în vigoare referitoare la protecția datelor cu caracter personal. Pentru mai multe detalii sau lămuriri suplimentare, vă așteptăm la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, aflat pe strada Mihai Bravu nr. 16, în intervalele orare: 9-19 (de luni până vineri) sau 9-13 (duminica), Tel.: 0236411037/int. 132 sau 0732520516, E-mail: [email protected], [email protected].

Amintim că proiectul Servicii în sprijinul comunității locale” a fost premiat, anul trecut, la nivel național, de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), obținând premiul pentru „Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.