Bibliotecă estivală în Grădina Publică

0
843

Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia a deschis, luni, în Grădina Publică din Galaţi o bibliotecă estivală, unde pasionaţii de lectură pot răsfoi o carte sau o revistă în aer liber şi au o alternativă de petrecere în mod plăcut a timpului liber, a declarat directorul instituţiei, Corina Dobre.

Potrivit acesteia, gălăţenii vor putea împrumuta cărţi, aproximativ 2.000 de volume, şi periodice, zece titluri, iar pe lângă carte, care reprezintă esenţa unei biblioteci, vor fi asigurate şi facilităţi pentru jocuri de şah, rummy, scrabble, go şi domino, jocuri pentru copii.

De asemenea, în cadrul Bibliotecii Estivale vor funcţiona trei programe dedicate copiilor şi adolescenţilor: Clubul Curioşilor, în fiecare zi de miercuri, de la ora 10.30, Cafeneaua Culturală, în fiecare zi de joi, între orele 10.30 – 12.00 şi Tabăra de creaţie Axis Libri, care se va desfăşura în fiecare zi de marţi, între orele 10.30 – 12.00, pentru categoria mică de vârstă, 7-12 ani, şi vinerea, între orele 10.30 şi 12.00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani.

Biblioteca Estivală va găzdui, până pe data de 15 iulie, şi o expoziţie de fotografie, intitulată „Portul dunărean, simbol al oraşului Galaţi”, în care vizitatorii sunt invitaţi să rememoreze parfumul de altădată al oraşului şi al portului dunărean.

,,Biblioteca Estivală le va oferi gălăţenilor de toate vârstele servicii, în natură, de lectură, informare, recreere şi cunoaştere. Şi pentru că pe data de 24 iunie sărbătorim şi Ziua Universală a Iei, la deschiderea oficială a Bibliotecii Estivale oferim un moment artistic deosebit, alături de reprezentanţi ai Centrului Cultural Dunărea de Jos”, a spus Corina Dobre.

Biblioteca Estivală, aflată la a VII-a ediţie, va rămâne deschisă până pe data de 29 august, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00 şi duminică, între orele 8.00 – 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.