Biblioteca de la Galați și Biblioteca din Bălți, Republica Moldova, și-au dat mâna pentru o colaborare fără frontiere

0
1158

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, și Biblioteca Municipală „Eugen Coșeriu” Bălți din Republica Moldova, instituție subordonată Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Bălți din Republica Moldova, au încheiat un acord de parteneriat pentru derularea unor proiecte comune, la inițiativa Asociației Obștești „Orizonturi Rustice” din Bălți, Republica Moldova.

Scopul acordului este îmbunătățirea cooperării dintre cele două biblioteci prin proiecte dedicate comunităților pe care le deservesc și pentru susținerea, promovarea și valorificarea culturii scrise prin mijloacele profesionale specifice în contextul național și internațional.

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, reprezentată de manager Corina-Emanuela Tudorache, și Biblioteca Municipală „Eugen Coșeriu”, reprezentată de director Ludmila Ouș, au prevăzut în acest acord că se vor susține reciproc și vor participa în comun la proiecte naționale și internaționale, că vor avea schimburi culturale, științifice și profesionale bilaterale, vor realiza evenimente culturale, dar și programe de formare profesională și formare continuă în comun.

Aceste obiective vor fi realizate prin acțiuni concrete stabilite la nivelul conducerii celor două instituții, incluse într-un program comun, și care vor fi realizate cu implicarea serviciilor similare din cele două biblioteci.

De altfel, în cadrul unor întâlniri online, la care au participat reprezentanții celor două instituții de cultură și ai asociației care a facilitat întâlnirea și care va constitui unul dintre parteneri în viitoarele proiecte, s-a discutat și despre posibilitatea și oportunitatea derulării unor programe/proiecte transfrontaliere, cu finanțare europeană.

Avem convingerea că acest parteneriat este de bun augur, un nou început, care va pune bazele unei relații durabile între cele două instituții de cultură”, spun reprezentanții Bibliotecii de la Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.