Beneficiarii VMG, la curățenie în cartierele Galațiului, alături de Gospodărire Urbană

0
689
Beneficiarii venitului minim garantat fac curățenie în cartierele orașului, alături de angajați ai societății Gospodărire Urbană. Astăzi, mai mulți beneficiari ai Legii 416 lucrează în cartierul Micro 13, însă munca pe care aceștia trebuie să o presteze în folosul comunității se va aplica, pe parcursul acestui an, la nivelul tuturor cartierelor Galațiului.
”Beneficiari ai venitului minim garantat sunt astăzi la lucru în cartierul Micro 13 și fac curățenie în zona blocurilor ANL, alături de echipele de la Gospodărire Urbană”, spune primarul Ionuț Pucheanu. Edilul anunță totodată că, ”la următoarea ședință a Consiliului Local voi supune aprobării planul de acțiuni și de lucrări ce vor fi executate în continuare de către persoanele beneficiare de venit minim garantat”.
Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, în Galați sunt aproximativ 750 de beneficiari ai venitului minim garantat, însă doar 132 dintre aceștia sunt apți de muncă în condițiile legii. Diferența se compune din: mame cu copii cu vârsta mai mică de 7 ani (care potrivit legii nu prestează); persoane inapte de muncă (au făcut dovada cu certificat de incapacitate de muncă); persoane care au împlinit vârsta de pensionare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − twelve =