Bani europeni pentru modernizarea creşelor

0
948

Primăria vrea să investească peste un milion de euro în modernizarea Creşelor nr. 1 şi nr. 36 din municipiul Galaţi. Instituţia a depus o cerere de finanţare pentru reabilitarea termică şi creşterea performanţei energetice a celor două unităţi, care găduiesc copii cu vârsta de până în patru ani, iar acum aşteaptă ca proiectele să primească undă verde. „Au fost aprobaţi indicatorii tehnico – economici pentru obiectivele ,,Creşterea Performanţei Energetice şi Reabilitare Termică Creşa nr.36 şi Creşa nr.1” (Creşa nr. 36 – 2832,100 mii lei, Creşa nr. 1 – 2758,951 mii lei, din care cofinanţare buget local – 2%, bugetul de stat – 13%, FEDR – 85%). Cererea de finanţare a fost depusă, suntem în aşteptarea aprobării finanţării”, anunţă autorităţile.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, autorităţile vor astfel să îmbunătăţească izolaţia termică a anvelopei clădirii (pereţi exteriori, invelitoare planşeu peste ultimul nivel), să înlocuiască circuitelor electrice şi corpurile de iluminat, să repare acoperişul, sistemul de colectare a apelor pluviale, să schimbe tâmplăria, să izoleze faţadele, să refacă trotuarele, să adapteze căile de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, să monteze echipamente de climatizare şi nu numai.

Anul trecut, Centrul Financiar-Creşe, care are în subordine Creşa nr. 1 şi Creşa nr. 36, a primit de la bugetul local 140.000 de lei pentru dotări ce au dus la creşterea calităţii serviciilor. Astfel au fost modernizate spaţiile din sălile de grupă şi nu numai cu obiecte de mobilier şi de inventar astfel încât toate spaţiile să fie funcţionale şi exploatate la capacitate maximă. „În anul 2017, din datele menţionate şi din analiza făcută la sfârşitul anului, a rezultat o îmbunătăţire considerabilă a numărului de beneficiari”, a precizat Biroul de Presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.