Bani europeni pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean

0
1096

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, în valoare de 11.989.269 de lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.512.835 de lei.

“Ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va fi extins cu 1500 de mp, iar spatiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat.  De asemenea, proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei. Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, ceea ce înseamnă că suntem aproape şi de semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor. Anul acesta am semnat cinci contracte de finanţare cu fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriilor Integrate de Specialitate de la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor ) şi a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul <Sf. Apostol Andrei>, în valoare de aproape 40 de milioane de lei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa “Sf. Apostol Andrei” va fi extins printr-o construcţie cu regim de înalţime P+3E. După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.