Avertizare meteo! Vânt puternic și ninsoare la Galați

0
4371

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben pentru mai multe zone ale țării, valabilă în perioada 28 noiembrie, ora 02.00 – 28 noiembrie, ora 20.00, anunțând intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață. Printre județele vizate se numără și Galațiul.

”În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m”, anunță ANM.

Meteorologii au emis și o a doua atenționare, valabilă în perioada 28 noiembrie, ora 20.00 – 30 noiembrie, ora 10.00, anunțând vreme deosebit de rece. 

În intervalul menționat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii”, informează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.