Avansează lucrările la Casa Geshov, pe care Primăria o reabilitează cu fonduri europene

0
744
Casa Geshov, clădire de patrimoniu lăsată în paragină ani în șir, este reabilitată acum, cu fonduri europene, de către Primărie. Imobilul, care va fi pus în valoare de autorități, se află în plin proces de restaurare, iar lucrările avansează în ritm alert.
Redăm farmecul aparte acestei clădiri de patrimoniu construită în urmă cu aproape 150 de ani. Cunoscută drept „Casa Geshov”, clădirea beneficiază pentru prima dată de lucrări de reabilitare care avansează pe zi ce trece. Proiectul cu fonduri europene, prin care punem în valoare această clădire emblematică de pe strada Domnească, este de 9,5 milioane de lei, din care aproape 200.000 de lei reprezintă contribuția de la bugetul local”, explică primarul Ionuț Pucheanu.
Amintim că imobilul de patrimoniu, vechi de aproape 150 de ani, va fi pus în valoare, fiind prevăzute lucrări de reabilitare; lucrări la structura de rezistență; lucrări de refacere a tencuielilor și pardoselii; lucrări de sistematizare verticală; lucrări pentru instalațiile de apă, pentru rețea de canalizare menajeră, pentru rețeaua apă caldă. De asemenea, se va monta o centrală termică pe gaze, vor fi realizate instalațiile electrice, instalațiile de iluminat, precum și instalația de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, pe viitor se dorește ca această clădire să găzduiască diverse expoziții și activități interactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.