Autobuzul alimentat cu hidrogen, prezentat în premieră la Galaţi

0
540

Astăzi a fost prezentat în premieră, la Galați, autobuzul alimentat cu hidrogen, în cadrul unui eveniment susținut de Solaris Bus&Coach și Linde Gaz România, în fața sediului Primăriei.

Soluția de propulsie a mijloacelor de transport în comun cu hidrogen are o serie de avantaje dintre care amintim distanța de deplasare de până la 350 de kilometri la o încărcare în condiții de trafic diverse, o alimentare rapidă și mai ales reducerea emisiilor de carbon în condițiile în care singurul produs secundar al reacțiilor chimice este apa. Costul unui astfel de mijloc de transport este de aproximativ 700.000 de euro.

Autobuzul va rămâne în orașul nostru timp de o săptămână pentru sesiuni de prezentare.

Primăria municipiului Galați a realizat deja o serie investiții importante pentru un transport modern și ecologic. Astfel, sunt deja în circulație 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid și 4 tramvaie – primele din ultimii 40 de ani, dintr-o serie de opt. Mai mult, municipalitatea a investit și în infrastructura de transport, pentru reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor sau extinderea rețelei pentru troleibuze.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 18 =