Autobuze noi și nepoluante pe străzile orașului. Hibridele comandate de Primărie au ajuns la Galați

0
671

Toate cele 20 de autobuze hibrid achiziționate de către Primăria municipiului Galați se află în flota societății Transurb, ultimul hibrid fiind livrat în urmă cu puțin timp. Aproape 100 de mijloace de transport, toate noi și moderne, au ajuns în parcul auto al Transurb în ultimii ani.

 Am susținut din primul moment că gălățenii merită să circule doar cu mijloace de transport noi și moderne, după ce în trecut s-au cumpărat autobuze second-hand. Iar astăzi vorbim de aproape 100 de mijloace de transport noi aflate în flota Transurb. Este vorba practic de 17 troleibuze, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 și 20 autobuze hibrid. Este pentru prima dată când gălățenii circulă cu autobuze hibrid. În urmă cu puțin timp a sosit și ultimul autobuz hibrid din lotul celor 20 achiziționate care va intra în circulație după procedurile de înmatriculare, celelalte fiind deja pe trasee. Și nu ne oprim aici. Pentru prima dată în ultimii zeci de ani gălățenii vor circula și cu tramvaie de ultimă generație”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Cele 20 de autobuze hibrid, model Urbino 12 Hibrid, au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Autobuzele au o garanție de trei ani, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei fără TVA, furnizor fiind Solaris Bus&Coach SRL.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 2 =