Autobuz “demo” pe străzile oraşului

0
800

Societatea Transurb SA  anunță că, toți cetățenii din municipiul Galați sunt invitați să vadă modelul de autobuz  fabricat de compania BMC Turcia în mai multe locații din oraș.  Compania BMC Turcia, prin intermediul dealer-ului din România,  a câștigat licitația organizată de societatea Transurb SA pentru furnizarea a 40 de autobuze de mare capacitate. Prețul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăți, bani pe care Transurb îi va achita dintr-un împrumut bancar făcut cu garanţia Primăriei Galaţi. Contractul de cumpărare a celor 40 de autobuze prevede o mentenanță de 5 ani de zile, maşinile urmând să fie livrate până la sfârșitul acestui an. Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto). De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Totodată, vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galați.

Autobuzul  fabricat de compania BMC Turcia va putea fi văzut în următoarele locații: Miercuri – 03.07.2019 – Ora 10.00 –  capăt troleibuz  Micro 19, ora 11.30 – pe esplanada din fața Universtății Dunărea de Jos, ora 12.45 – capăt de linie Gradina Publică, iar  Joi – 04.07.2019, ora 10.00 – capăt de linie  Micro 13, ora 11.30 – capăt de linie Carrefour şi ora 12.45 – capăt de linie Bariera Traian. Transurb transmite gălăţenilor că dacă au sugestii legate la dotările următoarelor 40 de autobuze care vor fi construite de firma din Turcia, să le trimită online, pe pagina oficială a Transurb.

În afară de cele 40 de autobuze, ce vor fi cumpărate de Transurb, în Galaţi mai urmează să fie aduse, cu eforturile Primăriei Galaţi, alte 20 de minibuze (pentru traseele secundare care presupun mai puţini pasageri dar şi parcurgerea unor străzi prea aglomerate pentru autobuze mari), precum şi alte 50 de autobuze cu motor hybrid.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 8 =