Au început lucrările pentru parcarea supraetajată din Mazepa

0
1332

Primăria municipiului Galați anunță că au început lucrările de deviere a rețelei electrice acolo unde urmează să fie construită prima parcare multietajată din oraș, în cartierul Mazepa I, în zona blocului R5.

Ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fost emis în data de 12 iulie și, conform contractului încheiat cu SC Lemacons SRL, în valoare 643.340,13 lei cu TVA (proiectare și execuție), termenul este de șase luni. Până în prezent, a fost deviată conducta de gaze, iar în perioada imediat următoare vor începe și lucrările pentru devierea celor două colectoare de canalizare din zonă.

În paralel cu lucrările executate pentru devierea rețelelor electrice și de canalizare, se vor derula și lucrările de construcție a parcării multietajate.

Prima parcare supraetajată din municipiul Galați va fi o construcție tip parter + 3 etaje cu un număr de 214 de locuri de parcare și 50 spații de depozitare tip boxe individuale. Construcția va fi prevăzută cu sisteme pentru eficiența energetică  (iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă; panouri solare producere apă caldă în paralel cu instant electric; termoizolații spații încălzite; încălzire electrică locală cu senzor de prezență și programare temporală); sisteme de management inteligent (sistem control acces cartele cu autotaxare; sistem monitorizare video; sistem semaforizare cu senzor și afișaj nr. locuri de parcare și racorduri electrice pentru 21 de stații de încărcare autovehicule electrice).

Contractul de achiziție publică având ca obiect ”Construire parcare multietajată zona Mazepa I, aferent bloc R5, str. Roșiori” (proiectare și execuție) a fost încheiat cu Asocierea S.C. Lemacons S.R.L. – S.C. S&M Expert Project S.R.L. Valoarea totală a contractului este de 7.944.000 lei fără T.V.A. (proiectare + execuție). Termenul de realizare a investiției este de 20 de luni calendaristice din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul are două componente. Prima dintre acestea vizează devierea rețelelor de utilități, iar a doua componentă prevede construcția propriu-zisă a parcării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.