Au început lucrările de reabilitare a Casei Geshov. Clădirea de patrimoniu va fi pusă în valoare, de către Primărie, cu fonduri europene

0
519
Primăria Galați investește peste două milioane de euro pentru a reda Casei Geshov frumusețea de altădată (clădirea de patrimoniu de lângă Prefectură, aflată într-o stare jalnică). Autoritățile au atras fonduri europene pentru a pune în valoare clădirea de patrimoniu, iar lucrările au început deja.
”Timpul și-a pus serios amprenta asupra acestei clădiri de patrimoniu, dar așa cum am promis îi vom reda frumusețea de odinioară. Clădirea va putea găzdui pe viitor expoziții sau diverse activități interactive. Pentru renovarea Casei Geshov, așa cum mai este cunoscută, am atras fonduri europene de 2 milioane de euro”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.
Clădirea de patrimoniu, veche de aproape 150 de ani, va fi pusă în valoare, fiind prevăzute lucrări de reabilitare; lucrări la structura de rezistență; lucrări de refacere a tencuielilor și pardoselii; lucrări de sistematizare verticală; lucrări pentru instalațiile de apă, pentru rețea de canalizare menajeră, pentru rețeaua apă caldă. De asemenea, se va monta o centrală termică pe gaze, vor fi realizate instalațiile electrice, instalațiile de iluminat, precum și instalația de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

 

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, pe viitor se dorește ca această clădire să găzduiască diverse expoziții și activități interactive.

Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5- Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1- Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Operațiunea – Impulsionarea dezvoltării prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, valoarea totală fiind de 9.597.016, 49 lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 5 =