Atribuirea locurilor de parcare se va realiza etapizat, pe cartiere

0
1014

Primăria municipiului Galați informează că nu se pot primi deocamdată cereri de atribuire a locurilor în parcările rezidențiale, întrucât regulamentul de atribuire nu a fost încă aprobat de Consiliul Local.

Proiectul privind aprobarea regulamentului de atribuire a locurilor în parcările de reședință a fost postat pe site-ul instituției, iar până pe 25 aprilie 2021 persoanele interesate au avut posibilitatea de a transmite propuneri și sugestii. Proiectul se află în continuare, conform procedurilor legale, în consultare publică până la sfârșitul lunii mai, fiind disponibil la adresahttps://www.primariagalati.ro/portal/galati/portal.nsf/4D685F9474B1D502C22586B8002B3C5C/%24FILE/Pr_HCL04215.pdf. După această etapă, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.

Regulamentul va stabili modul de organizare și funcționare a sistemului de parcare în parcările de reședință în municipiul Galați și are drept scop asigurarea desfășurării fluente și în siguranță a circulației pe drumurile publice, asigurarea parcării autovehiculelor în condiții de siguranță, decongestionare a traficului și protejarea pietonilor prin asigurarea unor condiții corespunzătoare de deplasare pe trotuare.

Strategia privind parcările la nivelul municipiului Galați are la bază o organizare zonală, în etape, a suprafețelor de teren pretabile pentru amenajarea ca parcări de reședință. Astfel, la această dată se realizează marcarea și inscripționarea locurilor de parcare în cartierul Micro 18, acțiunea continuând ulterior în unele zone din Mazepa I și II, Țiglina II și Micro 21.

După finalizarea marcării și inscripționării, demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunțată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afișare la sediul primăriei, afișare la intrarea în bloc, publicarea pe pagina de internet www.primariagalati.ro și pe rețelele de sociale). Atribuirea se va organiza pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunțate perioade diferite de desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.