Ați făcut curățenia de toamnă în grădini și curți? Ecosal colectează gratuit deșeurile vegetale!

0
316

Ați făcut curățenia de toamnă în curți și grădini și nu știți ce să faceți cu deșeurile vegetale? Ecosal vine în ajutorul cetățenilor prin strângerea și colectarea acestor deșeuri, cu titlu gratuit!

Pentru locuitorii din zonele de case, Ecosal colectează deșeurile vegetale separat, cu specificația ca deșeurile vegetale (frunze, iarbă, crengi etc) să fie puse în saci care să fie legați pentru a evita împrăștierea acestora, iar crengile trebuie să fie ordonat legate, urmând a fi ridicate de la poarta casei în urma unui apel la numărul de telefon 0236.312.282, de luni până vineri, în intervalul orar 6.00 – 20.00, iar sâmbătă și duminică între orele 6.00 – 14.00 sau la adresele de mail: [email protected], [email protected] – pentru a solicita încărcarea și transportul acestora.

De asemenea, potrivit reprezentanților Ecosal, și asociațiile de proprietari sau persoanele care au adunat frunzele și deșeurile verzi din grădinile blocurilor pot solicita ridicarea lor la numărul de telefon și adresele de email mai sus mentionate.

Persoanele juridice pot transporta singure deșeurile vegetale la Stația de compostare Barboși, iar dacă au nevoie de încărcarea și transportul acestora sunt rugate să contacteze Ecosal la adresele menționate anterior, cu precizarea că, în cazul lor, acest serviciu este contra-cost. Important este ca deşeurile să fie adunate într-un loc ușor accesibil pentru a permite accesul utilajelor Ecosal.

Conducerea Ecosal menționează că deșeurile vegetale sunt prelucrate, urmând procedurile specifice obținerii compostului la Stația de sortare și compostare Barboși.

ATENȚIE! Nu ardeți deșeurile vegetale, riscați amendă!

Totodată, reprezentanții Ecosal amintesc că este interzisă abandonarea, arderea/incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public cât şi pe terenuri proprietate privată. Arderea frunzelor şi a altor resturi vegetale este considerată contravenţie şi se pedepseşte prin lege cu o amendă de la 400 lei la 800 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.