Atenţie!, joi se opreşte apa potabilă în jumătate din oraş

0
12250

„În cadrul lucrărilor de investiții executate de Societatea APA CANAL S.A. Galați în municipiul Galati, lucrări ce fac parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020”, respectiv Contractul de lucrări GL-CL-01 Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan”din data de 18 octombrie 2018, SC Rotary Constructii SRL va demara lucrările de reabilitare a Stației de Repompare Filești (rezervoare, conducte principale de alimentare cu apă, armături etc). Reabilitarea Stației de Repompare Filești reprezintă unul din cele mai ample și complexe obiective ale Contractului de lucrări din Municipiul Galați și presupune lucrări de anvergură în incinta stației. Investiția este finanțată cu fonduri europene, ceea ce implică obligativitatea respectării cu strictețe a termenelor de execuție din contract.

Anvergura, complexitatea și importanța lucrărilor ce vor fi executate impune scoaterea din funcțiune a obiectivului Stația de repompare Filești. Prima oprire, necesară pentru a crea premisele începerii execuției lucrărilor s-a stabilit pentru 18 octombrie 2018, intervalul orar 0800 – 2400.

Societatea Apa Canal SA Galați  va proceda în intervalul orar anterior menționat la întreruperea alimentării cu apă potabilă a tuturor consumatorilor racordați din Stația de repompare Filești și Rezervorul din str. Traian, respectiv: blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Filești, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu; Cartier Siderurgiștilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct); Cartier I.C. Frimu; Cartier Filești; Sat Filești, Cartier Micro 38; Cartier Micro 39A; Cartier Micro 39 B; Cartier Micro39C; Cartier Micro 40; Cartier Micro 13 B; abonați casnici, agenți economici, instituții din străzile Științei, T. Vladimirescu, Brateș, Gerului, Șarpelui, Luceafărului, Picturii, Lacului, V. Babeș, Aleea CFR 1,2,3, Radu Negru (tronson str. Științei – str. T. Vladimirescu), Domnească (tronson str. Basarabiei – Parc CFR), Cezar (tronson str. Domnească – str. Grădina Veche), Grădina Veche, D. Bolintineanu (tronson str. Domnească – str. Grădina Veche), V.Alecsandri (tronson str. Domnească – str. Grădina Veche), Ep. Melchisedec Ștefănescu (tronson str. M. Bravu – str. Grădina Veche), M. Bravu (tronson str. Basarabiei – str. V. Alecsandri), Afinului.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp. Totodată, rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

Pentru situații deosebite, APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție  cisterne cu apă, cererile putând fi făcute la Dispeceratul societătii noastre, la numerele de telefon 0236/463294 si 0236/473380 int.133. Vor avea prioritate unitățile spitalicești, unitățile școlare, obiectivele socio-culturale.

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020″ este co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata contractului este de 105 luni, respectiv până la data de 31.12.2023, iar valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 822.694.181 lei cu TVA inclus. Acesta se va desfașura pe teritoriul a 22 de UAT-uri și va cuprinde lucrări de extinderi ale rețelei de alimentare cu apă și ale rețelei de canalizare, realizarea stațiilor de tratare apă potabilă noi și a stațiilor de epurare, precum și lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Contractul de lucrări GL-CL-01 Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan este în valoare de 102.821.009,87 lei, fără TVA. Durata de execuție a contractul de lucrări este de 30 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor”, tramsmite SC Apă Canal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.