Atenție, gălățeni! Curg sancțiunile pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus

0
345

Aproape 240 de sancțiuni au fost aplicate de forțele de ordine și o serie de instituții de control, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Amplele acțiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus continuă în județul Galați. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Galați, au fost desfăşurate acţiuni de verificare, cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, cu scopul prevenirii răspândirii virusului SARS COV 2, anunță I.P.J. Galați.

La acțiunile punctuale desfăşurate au participat 147 de polițiști din cadrul I.P.J. Galați, 35 jandarmi din cadrul I.J.J. Galați, 2 reprezentanți din cadrul A.N.P.C. Galați, 1 reprezentant din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați și 36 de polițiști locali.

Astfel, au fost verificate 193 de societăți comerciale și au fost legitimate aproximativ 250 de persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 239 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 76.760 de lei.

Din totalul acestora, 8 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, societăților comerciale pentru modul necorespunzător de amenajare a terasei, privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, 69 de sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 74 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, la Legea nr. 61/1991, 84 pentru încălcarea legislației rutiere conform prevederilor OUG 195/2020, 3 la OUG 97/2005 și o sancțiune contravențională pentru abatarea de la prevederile HG 984/2005, privind normele sanitare veterinare și siguranța alimentelor.

”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a proteja atât viața lor, cât și pe aceea a celorlalți. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare! Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm recomandările autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă! Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare”, transmite I.P.J. Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + eighteen =