Atenţie cosumatori! Cosmeticale expirate de trei ani

0
1630

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor(CJPC) Galaţi au descoperit, în cadrul unei acţiuni de verificare, produse cosmetice expirate chiar şi de trei ani.

Comisarii CJPC Galaţi au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice în municipiile Tecuci şi Galaţi precum şi în mediul rural. Au fost verificaţi 23 de operatori economici aplicându-se 15 amenzi contravenţionale în valoare de 54.500 lei şi 17 avertismente. S-au verificat produse în valoare totală de 14.599 lei, fiind oprite temporar de la vânzare produse în valoare de 3.907 lei şi definitiv, produse în valoare de 1.331 lei.

,,În opt magazine se aflau la comercializare produse cosmetice-oje, farduri de ochi, balsam de buze,- expirate chiar şi de trei ani. Jumătate dintre operatorii economici verificaţi comercializau diferite produse cosmetice cum ar fi: blusher trio, blush Mels, eyebrow palette, şampon, unghii false, machiaj de ochi, mască de faţă Wokali/Fasmc/Olive, gene false, loţiune după epilat, ceară, sclipici pentru picturi pe faţă, tratament de buze, gel unghii, ojă, neavând traducerea în limba română a funcţiei produsului, precauţiilor speciale precum şi instrucţiunilor de utilizare”, se spune în comunicat.

De asemenea, la unele produse cosmetice (creioane dermatograf, luciu buze, ruj lichid, gene false, unghii false) comercializate de opt vânzători lipseau cu desăvârşire informaţiile privind producătorul, ingredientele, data valabilităţii sau data de valabilitate de la deschiderea produsului (simbolul PAO).

În cinci magazine s-au găsit la comercializare unghii false (Airbush Nails, Dudustrong, Art Nail) care conţin un tub cu adeziv destinat lipirii unghiilor false pe unghiile umane, adeziv care are declarat pe ambalaj, ca şi ingredient substanta interzisă ”dibutyl phthalate”, iar în două magazine de profil existau anunţuri publicitare cum ar fi ”Super Preţ”, ”Oferta specială”, „Nr.1 în lume”, care nu au putut fi probate de operatorii economici în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.