Ateliere de lectură pentru copii, la Biblioteca „V.A. Urechia”

0
3548

Pe lângă cluburile de vacanță pe care Biblioteca le organizează la sediul central și la cele două filiale ale sale, intituția organizează pentru cei mici și un atelier de lectură.

În perioada 19 iulie – 30 august 2022, în fiecare zi de marți, între orele 11.00 și 12.00, copiii sunt invitați să participe la Atelierul de Lectură „Ce poți face cu o poveste”, organizat la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, la etajul 1, în Sala Multimedia.

În derulare vor fi șapte ateliere, fiecare dintre acestea cu un generic, „nu ne limităm numai la lectura de carte, organizăm citire pe roluri, dezvoltăm interacțiuni prin intermediul cărora elevii își împărtășesc din experiențele lor, emoțiile pe care le-au trăit pe parcursul lecturii și motivul alegerii cărților”, transmit reprezentanții Bibliotecii.

Marți, 19 iulie, la ora 11.00, a avut loc primul atelier, „Bucuria lecturii”, iar pe data de 26 iulie va fi cel de-al doilea.

Copiii prezenți la primul atelier au avut ocazia să dea frâu liber imaginației și să interacționeze activ cu bibliotecarul. „Împreună am citit povești și basme, ne-am amuzat cu o serie de ghicitori, am descoperit răspunsuri surprinzătoare la întrebări banale, am tras pilde din fabule. Atelierul a fost gândit în așa fel încât copiii să aibă posibilitatea să savureze lectura, dar și să intervină totodată, să-și poată exprima liber emoțiile în funcție de intriga povestirii și să adreseze întrebări cu privire la sensurile cuvintelor sau frazelor neînțelese. Îi așteptăm pe copii să descoperim împreună ce putem face cu o poveste și la celelalte șase ateliere care se vor desfășura în perioada următoare”, spun reprezentanții instituției de cultură.

Iată programul atelierelor:

  • 26 Iulie Atelierul nr. 2 Magia cărților
  • 2 August Atelierul nr. 3 Biblioteca distractivă
  • 9 August Atelierul nr. 4 Zâmbete și cărți
  • 16 August Atelierul nr. 5 Ce poți face cu o poveste
  • 23 August Atelierul nr. 6 Lecturi alternative
  • 30 August Atelierul nr. 7 De ce e important să citim împreună

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.