Atelier de pictură a icoanelor, deschis publicului

0
841
La Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a debutat, ieri,  prima ediția  a proiectului cultural – artistic “Iconari la Dunărea de Jos”, manifestare ce reunește, în cadrul unui atelier deschis de iconografie, artiști consacrați, iubitori de artă sacră, precum și elevi, studenți și profesori de la instituțiile de profil din Galați și Brăila.
“Potrivit rânduielii din vechile erminii, ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, a acordat arhiereasca binecuvântare iconarilor pentru a-și începe lucrarea sfântă de zugrăvire a chipurilor de vindecători. Ierarh, clerici, iconari, studenți și elevi și-au plecat genunchii și au înălțat rugăciuni către Mântuitorul Iisus Hristos – Lumina Lumii, invocând  inspirația și harul lui Dumnezeu pentru   a-i asista la întregul efort de zugrăvire a sfintelor icoane.
Manifestarea constituie un bun prilej de descoperire și împărtășire a tradiției bizantine cu specific autohton în spațiul iconografic contemporan, o punte de legătură coerentă, în spiritul și în buna rânduială a Bisericii (Camelia Ionescu Popa, invitat special al acestei ediții)”, transmit organizatorii. Tema din acest an este “Chipuri de Sfinți Vindecători”, iar scopul este unul filantropic, lucrările realizate urmând a fi donate Centrului de Îngrijiri Paliative pentru Vârstnici Sfântul Necatrie – Veneția, Brăila. Atelierul poate fi vizitat astăzi, intrarea fiind liberă.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 15 =