Atacatorul cu macetă, arestat pentru tentativă de omor

0
266

A fost prins și arestat preventiv pentru 30 de zile bărbatul de 40 ani, din Galați, care, pe 8 mai, a avut o răfuială de stradă cu un individ cu care era în conflict de mai multă vreme. Agresorul a făcut uz de o armă albă (macetă) și l-a rănit pe adversarul său. Imediat după comiterea faptelor, atacatorul a dispărut de la domiciliu și a fost dat în urmărire și consemn la frontieră. A fost capturat la Băile Herculane.

La data de 8 mai 2023, la ora 12:25, Poliția Galați a fost sesizată prin apel S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că la intersecția străzilor Movilei cu Bulevardul George Coșbuc a avut loc o agresiune fizică între două persoane.

Imediat după sesizare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a format o echipă complexă de investigare, cercetare și intervenție la fața locului, iar din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați, sprijiniți de polițiști din cadrul Secțiilor 1-5 Poliție Galați, Biroul Rutier, Serviciul Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au stabilit faptul că în cursul zilei de ieri, în jurul orei mai sus menționate, doi bărbați, cu domiciliile în municipiul Galați, cu vârstele de 39, respectiv 40 de ani, în timp ce conduceau două autoturisme, s-ar fi întâlnit în trafic și ar fi oprit în zona intersecției străzilor Movilei cu George Coșbuc, pentru a discuta. Facem precizarea că între cei doi există un grad de rudenie, aceștia fiind veri.

La scurt timp, între cei doi ar fi izbucnit un conflict spontan, iar bărbatul, cu vârsta de 40 de ani, l-ar fi agresat fizic pe interlocutorul său, folosindu-se și de un cuțit. În urma agresiunii bărbatul de 39 de ani a suferit leziuni traumatice la nivelul membrului superior stâng și s-a deplasat singur la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, unde a primit îngrijiri medicale, însă a refuzat internarea.

Au fost identificate cele două autoturisme, iar la domiciliul bărbatului de 40 de ani a fost găsit și obiectul susceptibil a fi fost folosit la agresiunea fizică.

În cauza de față a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc acest incident, precum și pentru depistarea bărbatului de 40 de ani, care se sustrage cercetărilor. Acesta a fost dat în consemn pe raza județului Galați, cât și la frontiera de stat a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.