Astăzi începe Oktoberfest!

0
1323

Pentru al treilea an consecutiv, astăzi, de la ora 18.00, începe Oktoberfest, ceremonia de deschidere fiind îndeplinită, ca de obicei, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care, conform tradiţiei, va da cep primului butoi cu bere, în urlalele la fel de tradiţionale “ein Prosit!” (“Noroc”).

În imensul cort amenajat pe esplanada Sălii Sporturilor vor curge râuri de bere, până duminică seara, zilnic, programul Oktoberfest fiind de la ora 11.00 la ora 23.00. “Este un eveniment pe care eu, personal, mi l-am dorit la Galaţi şi mă bucur de faptul că am reuşit, iată, pentru al treilea an să îl găzduim. Sper ca în viitorii doi-trei ani să ajungă la dimensiunea celui de la Braşov, pentru că şi gălăţenii merită să se simtă bine şi să se relaxeze într-o atmosferă specială. Vă urez tuturor petrecere frumoasă şi … consumaţi bere cu responsabilitate”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu, prezent la conferinţa de presă de deschidere a evenimentului. De altfel, recomandarea primarului de a nu conduce autovehicule după consumul de băuturi alcoolice se “completează” cu programul mijloacelor de transport în comun, din zonă fiind accesibile atât tramvaiele cât şi autobuzele sau troleibuzele.

Potrivit organizatorilor, clienţii vor putea cumpăra atât bere Ciucaş cât şi bere bavareză şi se vor putea delecta cu produse culinare nemţeşti (cârnaţi de diferite sortimente) dar şi româneşti (sarmale, fasole cu cârnaţi, ciorbă de burtă, ciolan afumat la cuptor) sau mediteraneene- (salată de fructe de mare, paella, creveţi la tigaie etc). Buna dispoziţie va fi asigurată de formaţii de muzică bavareză, în timp ce, zilnic, se vor organiza diverse concursuri în cadrul cărora se vor premia:  cea mai gălăgioasă masă, cel mai inspirat creator de iodlere, miss şi mister Oktoberfest, premianţii câştigând tot atâtea doze de bere câţi ani au împlinit.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 2 =