Arogantul Iohannis face iar mișto de români

0
1418

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat din nou dovadă de aroganță maximă, sfidându-i pe români în stilul său caracteristic. În timp ce oamenii sunt terorizați de creșterea galopantă a prețurilor, de spectrul scumpirilor nesimțite din această iarnă, când energia electrică și gazele naturale le vor arde buzunarele, Iohannis continuă să facă mișto de populație. În weekend, șeful statului s-a dus nonșalant la inaugurarea unui teren de golf. De la acest eveniment monden, Klaus Iohannis a cuvântat cu recunoscuta-i aroganță:

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a zis președintele.

Aroganța președintelui Iohannis a fost taxată imediat de mass-media, de liderii de opinie și de oamenii de rând, fie vehement, fie printr-o serie întreagă de glume și miștouri pe rețelele de socializare. Oamenii au ținut să îi precizeze președintelui că este rupt de realitățile României, mai în glumă, mai în serios, arătându-i că golful este un sport costisitor, pentru bogați, nu pentru oamenii de rând.

Am aruncat un ochi pe site-urile specializate în echipamente sportive, pentru a vedea dacă golful chiar e la îndemâna oricui. Ce am găsit? Cel mai ieftin set de crose costă în jur de 1.200 lei, deci cam cât salariul minim pe economie net. Pantofii speciali de golf costă cel puțin 200 lei, mănușile cam 35 lei cele mai ieftine, iar seturile de mingi de golf pornesc de la 110 lei. Pentru a juca golf este nevoie să fii inițiat, ceea ce înseamnă că ar trebui să iei câteva ore cu un antrenor. O oră de inițiere în golf costă, în medie, 150 lei. Ultimul, dar nu cel din urmă, este accesul pe un teren de golf. Abonamentul anual costă între 1.500 și 5.000 lei. Tragem linie și adunăm cele mai mici prețuri și ne dă un total de 3.795 lei, doar pentru a începe acest sport. Mult și peste salariul mediu net pe economia păstorită de guvernul lui Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.