Arme de foc deţinute ilegal, descoperite de poliţişti

0
1291

Un pistol, calibrul 9 mm, şi o armă de tir sportiv cu aer comprimat, ambele deţinute fără autorizaţie, au fost descoperite de poliţiştii gălăţeni cu ocazia controlului unui autoturism şi a unei percheziţii domiciliare.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, de 50 ani, din oraşul Târgu Bujor.
Percheziţia a fost făcută după ce poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au oprit în trafic un autoturism şi, la controlul acestuia, au găsit un pistol, calibrul 9 mm, supus autorizării, şi mai multe arme albe.

La volanul autoturismului în cauză a fost identificat un tânăr, de 21 ani, pasageri fiind doi adolescenţi, de 15 şi 17 ani.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că adolescentul de 15 ani ar fi sustras pistolul din locuinţa unchiului său, din oraşul Târgu Bujor, iar tânărul aflat la volan l-ar fi folosit, fără drept, trăgând un foc în plan vertical, cu puţin timp înainte ca autoturismul condus de acesta să fie oprit în trafic.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare, poliţiştii au mai găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, fără pat, o lunetă şi 256 de alice, constatând că nici pentru acestea, nici pentru pistolul sustras, nu există autorizaţie de deţinere.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii întocmind dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.