Armă letală de vânătoare, deţinută ilegal, descoperită în urma unor percheziţii

0
875
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat trei percheziții domiciliare, la 3 imobile, din comuna Nicorești, folosite de un bărbat, de 32 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de uz de armă fără drept, și despre care existau informații că deține, în mod ilegal, o armă letală de vânătoare.
Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre  imobilele percheziționate au fost găsite 15 cartușe, de calibrul 12 mm, deținute ilegal.
Extinzând verificările în extravilanul satului Ionășești, din comuna Nicorești, la aproximativ 20 de metri de albia râului Siret, la baza unor arbuști, a fost găsită o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, acoperită de pământ și frunze.
Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că arma și muniția ar aparține persoanei în cauză, care le-ar fi procurat, în cursul anului 2021, din Italia, și le-ar fi introdus fără drept în țară, în luna august 2021.
Bărbatul, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de contraband calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Criminalistic Tecuci și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.