Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă 10.000 de măşti de protecţie pentru spitale

0
805

Arhiepiscopia Dunării de Jos vine în sprijinul spitalelor din municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci prin oferirea de măşti de protecţie şi cărţi de rugăciune pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentru pacienţii veniţi în ambulatoriu în unităţile medicale.

În acest sens,Arhiepiscopia Dunării de Jos a achiziţionat în aceste zile 10.000 de măşti de protecţie pentru a fi donate împreună cu cărţi de zidire sufletească mai multor Spitale din Eparhia Dunării de Jos.

Astăzi, 27 martie, Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a primit de la Centrul eparhial ajutoarele pregătite, care au constat în 2000 de măşti de protecţie şi 400 de cărţi de rugăciune.

Pentru respectarea normelor legale în vigoare, deplasarea materialelor oferite astăzi Spitalului ”Sf. Andrei” s-a realizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Eremia Grigorescu” din Galaţi.

În următoarle zile, Spitalele din Brăila şi Tecuci vor primi astfel de ajutoare.

De asemenea, între Centrul eparhial şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Eremia Grigorescu” din Galaţi a fost încheiat un protocol de colaborare prin care Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă gratuit hrană angajaţilor inspectoratului în această perioadă de epidemie.

Totodată, Arhiepiscopia Dunării de Jos contribuie împreună cu alte instituţii şi firme gălăţene pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a unui aparat ultra performant pentru diagnosticarea rapidă a infecţiilor cu noul coronavirus, în beneficiul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galaţi.

Astăzi, 27 martie, chiriarhul Dunării de Jos, în dialog cu reprentanţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi cu managerii unor importante firme din municipiul Galaţi, a stabilit o strategie pentru colectarea sumei necesare investiţiei menţionate, deosebit de importantă pentru această instituţie medicală dedicată tratării copiilor diagnosticaţi cu Covid-19.

La acest proiect şi-a anunţat participarea şi Mitropolia Europei Centrale şi de Nord.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 6 =