Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă campania de donare de sânge şi plasmă convalescentă Covid-19

0
878

În municipiul Galaţi s-a desfăşurat recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Duării de Jos, o nouă campanie de donarea de sânge şi plasmă convalescentă Covid-19 prin implicarea preoţilor şi credincioşilor din cadrul protopopiatului Tecuci.

Această campania de donare de sânge organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos se înscrie în seria activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în această lună dedicată Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la apostolat şi ocrotitor al creştinilor de la Dunărea de Jos.

La această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 50 de voluntari din Protopopiatul Tecuci care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge şi de plasmă în această perioadă dificilă prin care trecem.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Preoţii şi credincioşii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor. Încă din anul 2013 aceştia se mobilizează exemplar pentru o astfel de campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos, săptămâna viitoare fiind programaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Brăila, preoţi şi credincioşi din protopopiatul Brăila.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + eighteen =