ArcelorMittal susține participarea unor elevi gălățeni la Olimpiada Mondială de Robotică

0
739

Combinatul Siderurgic Galați sprijină participarea unor elevi gălățeni, care vor reprezenta România, la World Robot Olympiad 2018, ce se va desfășura în perioada 16 – 18 noiembrie, la Chiang Mai – Thailanda.

Mihai David, de 14 ani, David Călugaru, de 13 ani, ambii elevi ai Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” și Ștefan Stoian, de 14 ani, de la Colegiul “Mircea Eliade”, au realizat un aparat automat care produce și vinde hrană sănătoasă. Robotul a fost construit din piese Lego și circuite electrice, controlate de computere programate în softuri diferite. Copiii au învățat cum cresc planetele și au gândit cum se pot produce eficient, cu costuri mici și aproape de clienți.

”Apeși un buton și primesti o cutie cu microplante pentru salate, care conțin până la de 40 de ori mai multe vitamine comparativ cu o plantă adultă. Robotul nostru însămânțează, udă semințele, mută cutiile într-un turn de creștere vertical (în vederea eficientizării spațiului) și iluminat, pentru a ajuta fotosinteza. După 3 – 4 zile semințele germinează, apar primele frunze adevărate iar plantele pot fi vândute”, a explicat Mihai David.

”Am programat un sistem de management de stoc, așa că știm exact unde și în ce etapă de producție este fiecare cutie, câte am vândut și ce am încasat. Robotul mută plăntuțele la frig și face reduceri de preț pentru a elimina stocurile”, a spus Ștefan Stoian.

„Rămânem consecvenţi angajamentului de a susţine excelenţa în educaţie, în special într-un domeniu în care căutăm specialişti – automatica”, a spus Mihaela Crăciun, Directorul de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați, elevilor olimpici, în timpul unei vizite în Combinat.

„Suntem onorați să îi sprijinim şi suntem încrezători că vor reprezenta cu succes Galaţiul și România”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al ArcelorMittal Galați.

Combinatul Siderurgic a sprijinit și în 2017 o echipă de elevi din Galați care a participat la Olimpiada Internaţională de Robotică ce a avut loc la San José – Costa Rica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.