Aproape 27 de metri cubi de gunoaie, în sistemul de canalizare! Apelul Apă Canal către gălăţeni

0
3435

Apă Canal face apel către consumatori să nu mai arunce gunoaie în sistemul de canalizare şi să păstreze curăţenia pe domeniul public, după ce, marţi, în urma reprizelor de ploaie torenţială, „la Staţia de Epurare şi la staţiile de pompare a apelor uzate din municipiul Galaţi s-au adunat circa 27 de metri cubi de deşeuri”!

În urma ploii torenţiale căzute în cursul zilei de marţi, 8 mai, la Staţia de Epurare şi la staţiile de pompare a apelor uzate din municipiul Galaţi s-au adunat circa 27 de metri cubi de deşeuri.

În intervalul în care ploaia a avut caracter torenţial, debitul apei uzate înregistrat la intrarea în Staţia de Epurare a fost de peste 11.000 mc/h, de aproximativ trei ori mai mult faţă de un debit mediu zilnic pe timp uscat. Deşi nu s-a înregistrat un debit record, cantitatea de deşeuri colectată la grătare a fost foarte mare.

Pentru a nu pune în pericol echipamentele şi a nu bloca intrarea apei în Staţia de Epurare, echipele APĂ CANAL au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

Din cauza debitului de ape pluviale, au fost transportate prin sistemul de canalizare către Staţia de Epurare cantităţi mari de deşeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip şi pământ. Toate acestea, aruncate de către cetăţeni sau antrenate de şuvoaiele de apă pluvială în sistemul de canalizare al oraşului, duc la riscul blocării acestuia şi apariţia inundaţiilor pe anumite porţiuni de drum sau la subsolul imobilelor.

Trebuie spus că acumularea deşeurilor în canalizare este o problemă şi în lipsa precipitaţiilor, putând duce la blocarea canalizării. Vara, inconvenientele sunt evidente: mirosul neplăcut degajat în zonele în care canalizarea este blocată.

APĂ CANAL face un apel către consumatori să deverseze în sistemul de canalizare doar ape uzate şi să păstreze curăţenia pe domeniul public (carosabil, trotuare etc.), pentru ca apele pluviale să nu antreneze gunoaie în sistemul de canalizare”, arată Apă Canal, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.