Aproape 2.000 de pachete cu produse de igienă, destinate persoanelor defavorizate, își așteaptă beneficiarii

0
874

Primăria municipiului Galați informează că a început distribuirea pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor cu handicap grav (cu asistent personal), oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeană.

Pachetele sunt acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuție din Piața Țiglina 1, în parcarea laterală, iar programul este de luni până sâmbătă, între orele 8.00 și 16.00, până în data de 10 februarie 2020, în limita stocului disponibil. Pachetele se pot ridica de către beneficiari/reprezentanții legali ai acestora.

Pentru ridicarea produselor de igienă sunt necesare următoarele documente: buletinul persoanei titulare/certificatul de naștere, buletinul reprezentantului legal, copie după certificatul de handicap.

Beneficiarii programului vor primi câte o cutie cu produse de igienă care conține:

  • cinci periuțe de dinți,
  • patru tuburi de pastă de dinți de 300 mililitri,
  • un flacon de șampon pentru adulți de 500 mililitri,
  • un flacon de șampon pentru copii de 800 mililitri.,
  • un flacon de săpun lichid de 500 mililitri,
  • un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1.800 grame
  • un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 grame.

Distribuirea produselor de igienă către persoanele titulare ale venitului minim garantat și către familiile beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei s-a sistat, respectând prevederile legale, iar potrivit H.G. 748/2018 s-a trecut la a treia categorie, persoane aflate în situații critice de viață.

Până în prezent, s-au acordat 1.200 de pachete, iar în stoc mai sunt 1.950 de pachete, informează Biroul de Presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.