Aproape 2.000 de gălățeni s-au recenzat cu sprijinul bibliotecarilor

0
425

Așa cum v-a obișnuit deja, mai ales odată cu apariția contextului pandemic, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, și-a continuat rolul asumat de a fi aproape de comunitatea locală în rezolvarea problemelor cu care se confruntă zi de zi. Instrumentele online de interacțiune au constituit și în această perioadă un prilej de a veni în ajutorul gălățenilor, astfel că, după sprijinul oferit pentru folosirea platformei Vaccinare.ro, pentru accesarea online a serviciilor publice, inclusiv a platformei Ghiseul.ro, bibliotecarii gălățeni și-au oferit sprijinul și în procesul de recenzare a populației și a locuințelor care s-a desfășurat în acest an, în premieră, în format online.

Pe lângă solicitanții care au beneficiat în perioada autorecenzării de ajutorul bibliotecarilor specializați în acordarea de asistență pentru folosirea instrumentelor disponibile în mediul electronic, un mare număr de solicitanți s-a adresat, începând cu data de 10 iulie, Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, odată cu stabilirea sediului acesteia ca unul dintre punctele fixe de recenzare din municipiul Galați.

Echipa de recenzare de la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, formată din bibliotecarii din cadrul Serviciului Referințe (compartimentele Referințe electronice/Internet, Centrul de Informare Comunitară și Informare bibliografică) au contribuit la efortul de creștere a procentului de populație recenzat în municipiul Galați, astfel că pe parcursul a trei săptămâni, în colaborare cu Direcția Județeană de Statistică, au realizat interviuri de recenzare față în față și au introdus datele colectate în tabletele alocate, ajutând un număr de 1970 de persoane și recenzând un număr de circa 800 de locuințe.

Rămânem în sprijinul comunității, astfel că gălățenii care întâmpină probleme în accesarea serviciilor disponibile online sau care au nevoie de ajutor în descifrarea tainelor internetului sau ale dispozitivelor mobile pot găsi în continuare ajutor în cadrul compartimentelor Referințe electronice/Internet de la sediul bibliotecii sau de la filialele acesteia, acolo unde bibliotecarii gălățeni îi așteaptă să le ofere tot sprijinul de care au nevoie”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =