Aplicaţie vizând situaţiile de urgenţă la Damen

0
877

O aplicaţie complexă vizând situaţiile de urgenţă a avut loc, vineri, în incinta Şantierului Naval din Galaţi, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Galaţi.

Tema aplicaţiei a fost ,,Intervenţia la un accident naval cu victime multiple în zona Şantierului Naval Galaţi”. Pe parcursul exerciţiului s-au desfăşurat mai multe misiuni printre care căutarea, salvarea şi evacuarea a 20 de „victime” aflate la bordul navei sau căzute în apă, preluarea „victimelor” de către echipajele SMURD şi ambulanţă, trierea acestora şi acordarea primului ajutor, depoluarea apelor inclusiv izolarea zonei poluate cu baraj întins precum şi stingerea unui „incendiu” izbucnit pe o navă în construcţie.

Aplicaţia s-a derulat cu participarea Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă din Şantierul Naval Galaţi (pompieri, ambulanţă, pază), ISU Galaţi, SMURD, Căpitănia Portului Galaţi, Poliţia Transporturi Navale, Poliţia de Frontieră, Agenţia de Protecţie a Mediului şi Garda de Mediu.

Cooperarea instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă face parte dintr-un amplu program de creştere a responsabilităţii vizavi de securitatea şi sănătatea în muncă, aspecte care constituie prioritatea principală a strategiei conducerii şantierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.