Aplicația „Inovagria Meteo” le oferă fermierilor informații despre vreme și prognoze agro-meteorologice

0
1164

Fermierii din Galați pot beneficia de informații utile despre starea vremii și prognoze agro-meteorologice din orice locație din România, cu ajutorul aplicației „Inovagria Meteo”, lansată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și Siveco România. Costul aplicației este accesibil, de numai 9,95 euro pe an. „Este nevoie de acest tarif pentru întreținerea aplicației și a transmisiei de date și îmbunătățirea din punct de vedere tehnic. Datele sunt venite de la cele 160 de stații meteo din cadrul ANM, iar modelul este de 35.000 de puncte de grilă, în toată țara, astfel încât acuratețea datelor meteorologice elaborate în cadrul modelului de prognoză să acopere foarte multe localități. Astfel, fiecare utilizator, indiferent unde se află, poate beneficia de informații utile de prognoză, din oră în oră, pentru 9,95 euro pe an pentru orice locație pe care și-o dorește din România”, a declarat, directorul general al ANM, Elena Mateescu. În ceea ce privește dezvoltarea ulterioară, Mateescu susține că va exista și o componentă de sezon a acestei aplicații, cu o actualizare în fiecare zi de luni, pentru următoarele două săptămâni. „În ceea ce privește dezvoltarea ulterioară, am venit și cu o componentă de sezon, luăm în considerare prognoza, cu o actualizare în fiecare zi de luni, pentru următoarele două săptămâni, pentru că ne dorim ca fermierul să poată să își planifice utilajele pentru următoarele două săptămâni sau când să își declanșeze perioada de însămânțare optimă, în funcție de evoluția datelor meteorologice”, a spus Mateescu.  

Potrivit Doinei Binig, vicepreședinte pentru strategie al Siveco România, „Inovagria Meteo” este doar o componentă a aplicației informatice „Inovagria”, compania dezvoltând de mai bine de zece ani aplicații informatice pentru sectorul agricol. „Munca colegilor mei de la Siveco a făcut ca să putem lansa astăzi componenta Meteo a aplicației informatice Inovagria. Siveco dezvoltă de peste 10 ani aplicații informatice pentru sectorul agricol și de mai bine de doi ani am început să investim într-o platformă performantă pe care am lansat-o în cadrul Indagra anul trecut. Această platformă este sută la sută românească și integrată, are o serie de module cum ar fi rotația culturilor, registrul electronic al animalelor, gestionarea contractelor de arendă, practic oferă sprijin fermierilor în managementul operațional al fermelor. Practic, cu un singur click, utilizatorii vor avea informații din oră în oră, prognoza pe trei zile, rezerva de apă și deficitul de apă din sol pentru fiecare locație, buletin agro la nivel regional istoric meteorologic, dar și indicatorii de risc pentru fermieri”, a spus vicepreședintele Siveco.  

Aplicația „Inovagria” le oferă utilizatorilor acces, de oriunde și oricând, la o serie de date meteo și agrometeo importante, precum: condițiile meteo pentru orice loc din România, prognoza meteo specializată pentru următoarele 24 de ore și pe 3 zile pentru orice locație din România, temperatura aerului și a solului, dar și minima și maxima zilei, cantitatea de precipitații, umiditatea aerului și umiditatea solului, presiunea atmosferică, viteza vântului și rafala maximă a vântului, rezerva de apă din sol pentru cultura de grâu și porumb și buletinul agrometeorologic, avertizări imediate de vreme severă la nivel de localitate, fenomene de risc, istoric meteorologic pentru fiecare stație meteo.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.