Apeluri false la 112

0
1082
Două persoane din Galați au fost sancționate de jandarmi pentru apelarea abuzivă la 112 și alertarea nejustificată a organelor de ordine publică. Aflați sub influența băuturilor alcoolice, aceștia au apelat numărul unic 112, pentru a reclama diferite situații. Ambele apeluri au fost direcționate către Jandarmerie, iar militarii au constat că cele sesizate nu se confirmă.
„În primul caz vorbim despre un bărbat în vârstă de 35 ani care în jurul orei 14:00 a sunat la numărul unic 112 și a reclamat că persoane necunoscute îi bat în ușa apartamentului. Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat că apelantul se afla sub influența alcoolului, iar în momentul în care a fost întrebat despre motivul apelului acesta a declarat oamenilor legii, zâmbind ironic, că în timp ce stătea pe canapea și consuma o sticlă de vin și-a adus aminte că în urmă cu mai multe zile cineva i-a bătut în ușă și nu știe cine a fost”, a transmis Jandarmeria Galați, într-un comunicat de presă.
Jandarmii i-au pus în vedere că fapta sa constituie contravenție, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru „apelarea abuzivă la numărul unic 112” și „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.”
„În al doilea caz, vorbim despre o femeie în vârstă de 58 ani care la ora 21:35 a apelat numărul unic 112 și a sesizat un scandal. La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie. Femeia fiind sub influența alcoolului nu a putut să justifice motivul apelului, în cauză nefiind vorba de nici un scandal, însă a ținut să declare că este deranjată de faptul că concubinul acesteia nu se află la serviciu la acea oră și este acasă.
Jandarmii au întrebat-o dacă a fost amenințată de concubin sau dacă se află în conflict cu aceasta, iar femeia le-a spus militarilor că este într-o relație bună cu concubinul, dar că la acea oră trebuia să se afle la muncă și nu acasă. Jandarmii au înțeles motivul apelului după discuția cu concubinul. Acesta a declarat oamenilor legii că s-a învoit de la lucru întrucât nu se simțea bine, însă a aflat de la un cunoscut că femeia aștepta pe altcineva la ea acasă, motiv pentru care a fost surprinsă de prezența concubinului la ușă și nu a persoanei așteptate”, a mai precizat Jandarmeria Galați.
Femeia a fost sancționată cu avertisment și i s-a pus în vedere că dacă va mai apela abuziv și nejustificat la 112 i se va aplica o amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.