Apelați la Ecosal pentru ridicarea deșeurilor vegetale! Iată cât de simplu este

0
1342

Reprezentanții Ecosal le reamintesc gălățenilor cum pot solicita ridicarea deșeurilor vegetale de către angajații serviciului public din subordinea Primăriei.

Pentru  locuitorii din zonele de case, Ecosal  colectează deșeurile vegetale separat de restul deșeurilor, în ziua de  colectare a  deșeurilor menajere conform graficului de colectare, cu specificația că deșeurile vegetale să fie  puse în saci care să fie legați pentru a evita împrăștierea, iar crengile trebuie să fie legate urmând a fi ridicate de la poarta casei. În cazul în care sunt mai multi saci sau crengi uscate, gălățenii pot apela la numărul de telefon 0236.312.282, de luni până vineri, în intervalul orar 6.00 – 20.00, iar sâmbătă și duminică între orele 6.00 – 14.00, sau la adresele de mail: [email protected][email protected], pentru a solicita încărcarea și transportul deșeurilor vegetale”, transmit reprezentanții Ecosal.

Aceleași date de contact sunt valabile și pentru asociațiile de proprietari sau persoanele care au adunat frunze, crengi și alte tipuri de deșeuri verzi din grădinile blocurilor. Acestea pot solicita ridicarea lor apelând la variantele de contact enumerate mai sus, iar Ecosal își va trimite echipele la adresele indicate.

Persoanele juridice pot transporta singure deșeurile vegetale la Stația de compostare Barboși, iar dacă au nevoie de încărcarea și transportul acestora sunt rugate să contacteze Ecosal la adresele menționate anterior, cu precizarea că, în cazul lor, acest serviciu este contra-cost. Important este ca deşeurile să fie adunate într-un loc ușor accesibil pentru a permite accesul utilajelor Ecosal.

Precizăm cu această ocazie că deșeurile vegetale sunt prelucrate, urmând procedurile specific obținerii compostului la Stația de sortare și compostare Barboși.

Reamintim că este interzisă abandonarea, arderea/incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public cât şi pe terenuri proprietate privată. Arderea frunzelor şi a altor resturi vegetale este contravenţie şi se pedepseşte prin lege cu o amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice”, mai spun reprezentanții Ecosal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.