Apel către idioţii care sună aiurea la 112

0
1154
Birourile de presă ale STS, SRI, IGSU, IGPR şi IGJR fac un apel către persoanele iresponsabile care sună pe apelul unic de urgenţă 112 pentru a reclama false situaţii de urgenţă. Timpul şi resursele alocate pentru  verificarea şi, ulterior, identificarea unor astfel de situaţii înseamnă bani publici risipiţi, oameni puşi pe drumuri şi nu în ultimul rând, panică în rândul cetăţenilor. În plus, ceea ce este şi mai important, în acelaşi moment poate că o persoană pusă într-o reală situaţie de urgenţă nu poate fi salvată tocmai din pricina unui apel fals care mobilizează forţe importante în altă direcţie!
„#StopApelurilorFalseLa112

8 secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București.
5 instituții au intrat în alertă.
100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului.
2 ore a durat intervenția echipajelor.
Peste 1000 de persoane au fost evacuate din mall.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 12:17:59 de pe o cartelă prepay. Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenție, activitatea și traficul în zonă au fost perturbate. Cei evacuați au trăit momente de panică, iar acum Poliția face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat.
Apelarea numărului unic de urgență 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale. Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție!”, transmit birourile de presă ale STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.