Aparat ultraperformant pentru depistarea precoce a cancerului, la Galați

0
469
Spitalul Clinic de urgență din Galați a fost înzestrat cu un PET-CT de ultimă generaţie, aparat medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase. Practic, aparatul realizează o dublă scanare a întregului corp şi poate determina exact locul şi dimensiunea tumorii. Este una dintre cele mai moderne tehnici care există în acest moment pentru diagnosticarea cancerului.
”Aparatura permite inclusiv diagnosticarea precoce a recidivelor și a metastazelor. În plus, medicii pot monitoriza mult mai bine eficacitatea tratamentului administrat. Este o metodă non-invazivă, cu o doză de iradiere redusă”, explică președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.
Echipamentul medical an ajuns deja la Spitalul de Urgență și a fost amplasat în spaţiul special amenajat. În perioada următoare, specialiştii de la Bucureşti vor începe asamblarea şi calibrarea aparatului.
”La Spitalul Judeţean amenajăm unul dintre cele mai moderne centre pentru depistarea cancerului. Investiţia totală este de aproape două milioane de euro, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean”, a mai precizat președintele CJ, Costel Fotea.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + 10 =