Aparat medical performant la Spitalul de Copii

0
681

Spitalul pentru Copii din Galați va avea în curând un aparat performant pentru investigații și imagistică, în urma unei achiziții derulate de către municipalitate în cadrul proiectului cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea compartimentului pentru primiri urgențe a unității medicale.

Astfel, în urma licitației publice privind achiziția unei instalații RX cu 2 posturi de grafie și 2 detectori, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de către firma SC PROTON IMPEX 2000 SRL București. Valoarea contractului, cu un termen de 120 de zile, este de 1.159.787 lei.

Instalația RX cu 2 posturi de grafie și 2 detectori (unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital) va trebui să permită investigații la nivelul întregului schelet, investigații ale aparatelor respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital, precum și reducerea dozei de radiații cu aproape 90%, pentru protecția pacientului și a medicului.

Instalația RX cu 2 posturi de grafie și 2 detectori va trebui să aibă următoarele componente: generator de înaltă tensiune, ansamblu tub-cupolă atașat la tavan prin șine, masă telecomandată, coloană port-tub pentru tubul RX, detector digital – unul fix şi unul mobil (wireless), colimator, stativ vertical, sistem digital pentru achiziția/prelucrarea imaginii, stație postprocesare, accesorii și amenajarea spațiului din punct de vedere al radioprotecției.

Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați” este în valoare totală de 10,9 milioane de lei, din care 6,8 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, iar 4,2 milioane de lei sunt fonduri de la bugetul local.

În cadrul proiectului se construiește un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul primiri urgențe care va funcționa pe doua secțiuni: primiri urgențe minore și majore. La subsolul clădirii vor fi: o cameră computer tomograf, o cameră angiograf și o cameră rezonanță magnetică. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente. Vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.