Apă Canal anunţă lucrări de reabilitare a reţelei de apă de pe strada Navelor

0
1599

Reţeaua de alimentare cu apă potabilă de pe strada Navelor, care are durata de viaţă depăşită, întrucât a fost pusă în funcţiune în perioada 1971-1983, va fi reabilitată.

În contextul necesităţii investiţiilor în infrastructura de apă şi canalizare din municipiul Galaţi, pentru înlocuirea conductelor cu durata de viaţă depăşită, Societatea Apă Canal anunţă demararea lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă potabilă din str. Navelor – Centru (tronsonul B-dul Falezei – str. Domnească bl. L – bl. M – bl. N6), din municipiul Galaţi. Reţeaua ce va fi reabilitată este pozată îngropat direct în pământ, în canal de protecţie necirculabil din beton armat sau în tunel tehnic vizitabil. Anii de punere în funcţiune a acestei reţele sunt 1971-1983”, informează Apă Canal.

Investiţia „Reabilitare reţea apă potabilă municipiul Galaţi, Centru, str. Navelor” se realizează din fonduri proprii ale societăţii.

Potrivit operatorului, în cadrul lucrărilor este prevăzută reabilitarea reţelei de apă cu ţeavă din polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR 17, Pn 10, în gama De 400mm – De 25mm, îmbinarea realizându-se prin electrofuziune. Conductele vor fi montate îngropat, pozate pe un pat din material granular sau argilă de construcţie de 10 cm grosime (având în vedere terenul loessoid macroporic sensibil la umezire).

Având în vedere că înlocuirea reţelei de apă se realizează pe acelaşi traseu, se va asigura alimentarea cu apă a consumatorilor afectaţi, prin execuţia unor tronsoane de conductă şi branşamente provizorii.

Se va repara canalul de protecţie necirculabil existent, pe întreaga lungime a acestuia. Se vor reabilita cele 17 cămine (13 cămine de vane şi 4 cămine de observaţie) şi se vor executa 4 cămine de vane noi. Pe reţeaua de alimentare cu apă sunt prevăzuţi minim 4 hidranţi supraterani.

Investiţia are o valoare de 1.344.417,6 lei plus TVA.

Contractul nr. 19541/05.06.2018 a fost atribuit Asocierii DREAMS RIVIERA SRL – SC ROMSIT CONSTRUCT SRL – SC S&M EXPERT PROJECT SRL, care se va ocupa atât de proiectare cât și de execuţie. Finalizarea investiţiei este prevăzută la 9 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Societatea Apă Canal SA Galaţi şi-a propus, atât pentru anul în curs cât şi pentru următorii ani, executarea din surse proprii – profit reinvestit – a unor noi astfel de lucrări, cu scopul îmbunătăţirii calităţii şi siguranţei serviciului de alimentare cu apă prestat clienţilor”, precizează Apă Canal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.