Anunțul Primăriei cu privire la plata taxelor și impozitelor locale. Măsurile îi vizează pe toți gălățenii

0
3479

Persoanele fizice și juridice au de acum posibilitatea să achite taxele și impozitele locale la toate cele patru centre ale municipalității, anunță autoritățile.

Primăria municipiului Galați vine în sprijinul contribuabililor la bugetul local, persoane fizice și persoane juridice, în scopul facilitării plății impozitelor și taxelor locale, prin crearea posibilității ca atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice să se adreseze Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale, în cele patru centre din municipiul Galați, astfel:

Centrul din str. Basarabiei, nr.55, bl. A16, parter Luni, marți, miercuri, joi – 8,30-15,30

Vineri: 8,30-12,30

Centrul din str. Domnească, nr.13, bloc L, parter Luni, marți, joi, vineri – 8,30-16,30

Miercuri: 8,30-18,30

Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter Luni, marți, miercuri, joi – 8,30-15,30

Vineri: 8,30-12,30

Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter Luni, marți, miercuri, joi – 8,30-15,30

Vineri: 8,30-12,30

 

Până acum, persoanele juridice aveau posibilitatea să achite taxele și impozitele locale la un singur centru, respectiv cel din strada Basarabiei nr. 55, bl. A16 (parter), în timp ce persoanele fizice la celelalte trei centre.

”Pentru a evita aglomerația la ghișee, contribuabilii – persoane fizice pot efectua plăți on-line a obligațiilor fiscale pe platforma ghișeul.ro. Cetățenii pot intra în posesia ID-ului și parolei alocate prin intermediul poștei electronice, trimițând la adresa de e-mail [email protected] o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate și atașate”, informează Biroul de Presă al Primăriei.

Atenție, gălățeni! De la 1 noiembrie se fac executări silite!

Primăria municipiului Galați anunță totodată că cei care înregistrează datorii la plata taxelor și impozitelor vor fi executați silit începând cu data de 1 noiembrie.

”Contribuabilii la bugetul local, persoane fizice și persoane juridice, sunt rugați  să efectueze plata debitelor restante până la data de 01.11.2018. După această dată, încep formalitățile de executare silită. În această situație se află, în prezent, aproximativ 31.000 de persoane fizice și 4.000 de persoane juridice”, informează Biroul de Presă al Primăriei.

În ceea ce privește gradul de colectare a impozitelor și taxelor locale, în cazul persoanelor fizice acesta este de 70%, iar în cazul persoanelor juridice este de 82%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.