Anul universitar a început la Galați și cu 20 de joburi part-time pentru studenți

0
1486

Începutul anului universitar are efecte și pe piața muncii, prin creșterea numărului de joburi part-time pentru studenți. La Galați sunt disponibile 20 de joburi destinate studenților, printre acestea fiind ”Client Advisor with English” la centrul din Galați al Computer Generated Solutions, Consilier Digital Telecom și Backoffice Assistant la Webhelp, asistent manager – assistant – managerial finance la Anghel NG, dar sunt și joburi în domeniul activităților comerciale, de Agent de vânzări/Backup, Referent Comercial Marketing sau inspector în vânzări de asigurări de viață.

La nivel național, Oferta de joburi adresată studenţilor s-a dublat, comparativ cu anul trecut, iar tot mai multe companii sunt interesate să angajeze tineri aflaţi în primii ani de facultate pentru roluri part-time. Şi în acest an, cele mai multe locuri de muncă pentru studenţi se regăsesc în domeniul IT. Astfel, potrivit anunţurilor postate pe Bestjobs.eu în ultima lună, studenţii pot alege în această toamnă un loc de muncă din cele 315 joburi remote, 126 internship-uri şi 921 joburi part-time. Un total de 1.362 joburi, prin care se caută aproximativ 4.072 candidaţi în toată ţara. Şi în acest an, cele mai multe locuri de muncă pentru studenţi se regăsesc în domeniul IT, în special la categoria de joburi remote, dar există de asemenea joburi pentru operator procesare date sau suport helpdesk. Cele mai multe joburi remote sunt în Bucureşti (139), Timişoara (39), Cluj-Napoca (31), Iaşi (29), urmate de Sibiu, Oradea, Braşov, Tîrgu-Mureş şi Craiova.

Firme din diverse domenii de activitate încep să îşi deschidă porţile şi oferă internship-uri tinerilor pasionaţi de domeniile IT, financiar şi audit, inginerie, vânzări, marketing şi resurse umane. Cele mai multe se regăsesc în oraşe ca Bucureşti (49), Timişoara (24) şi Braşov (11), urmate de centrele universitare Iaşi şi Cluj-Napoca cu câte 10 oferte fiecare, potrivit unui studiu realizat de Bestjobs. Pentru studenţii care vor să îşi împartă timpul între cursuri şi un job part-time, unele companii scot la bătaie posturi de operator prelucrare date, lucrător comercial, operator interviu/sondaje de opinie, operator call center, profesor/educator, consultant vânzări, consultant relaţii clienţi, ofiţer colectare creanţe, recepţionist. Toate acestea preponderent în Bucureşti (368), Cluj-Napoca (116), Timişoara (91), Iaşi (74), Braşov (64), urmate de Sibiu (39), Arad (33), Oradea (26), Tîrgu-Mureş (23), Constanţa (22), Craiova (20) şi Galaţi (20).

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.