Anul trecut au fost 104 mitinguri şi pichetări

0
1375

Nu mai puţin de 104 adunări publice de protest au fost înregistrate în anul 2017 în municipiul Galaţi, în creştere cu 126,09% faţă de anul 2016, când s-au desfăşurat aproximativ 40 astfel de manifestări, a declarat într-o conferinţă de presă şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean(IJJ) Galaţi, colonel Dănuţ Vasilică.

Potrivit sursei citate, la adunările publice de protest unde inspectoratul a asigurat măsurile de ordine au participat, cumulat, aproximativ 350.000 persoane, cu o medie de 710 participanţi/ adunare publică.

Şeful IJJ Galaţi a precizat că misiunile de asigurare a ordinii publice în cazul mitingurilor şi pichetărilor, misiuni deosebite având în vedere starea de spirit existentă în rândul diferitelor categorii sociale determinate de deciziile politice luate anul trecut, au fost executate fără a se înregistra incidente sau alte evenimente deosebite. El a menţionat că o parte dintre proteste nu au fost asumate de organizatori, dar că ele au fost considerate legale atâta timp cât nu a fost afectată ordinea publică.

,,Din punctul nostru de vedere, dacă cetăţenii se manifestă într-o manieră paşnică şi civilizată şi nu afectează ordinea publică, adunările publice de protest sunt legale”, a spus Vasilică.

În anul 2017, au fost executate 494 misiuni de asigurare a ordinii publice cu o medie de 8 jandarmi pe misiune, din care: 203 misiuni la manifestările sportive; 119 misiuni la manifestările cultural artistice; 104 misiuni la manifestările de protest; 44 misiuni la manifestările religioase/comemorative; 13 misiuni pe timpul vizitelor oficiale; nouă misiuni la manifestările promo?ionale – comerciale; două alte misiuni.

Comparativ cu anul 2016, numărul misiunilor de asigurare a ordinii publice a crescut cu 26,02%, anul 2017 fiind caracterizat de executarea misiunilor cu ocazia manifestărilor sportive, religioase şi cultural – artistice, care au înregistrat un interes deosebit şi o prezenţă numeroasă din partea cetăţenilor, precum şi cu ocazia manifestărilor de protest.

Pe linia asigurării ordinii publice au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale-12 avertismente şi 48 amenzi-, în valoare de 19.050 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.