Animal Society reia proiectul Primăriei Galați, de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună

0
568

Asociația Animal Society reia, în parteneriat cu Vier Pfoten și cu Primăria Municipiului Galați, campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galați. Acțiunea vine după ce, anul trecut, Animal Society a sterilizat peste 1.000 de câini de rasă comună din Galați în prima etapă a unui amplu proiect. “O altă acțiune de sterilizare, începută în luna martie 2020 și întreruptă ulterior din cauza pandemiei de coronavirus, va fi reluată în perioada 15 iunie-3 iulie 2020. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr.1 și se vor desfășura pe bază de programări, acestea putând fi făcute la numărul 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00”, transmit reprezentanții Animal Society.

Proiectul din care face parte campania este prevăzut să dureze doi ani și are drept scop gestionarea eficientă a populației de câini și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului și adopțiilor.

Beneficiind de sprijinul total al Primăriei Municipiului Galați și al comunității locale, Animal Society își propune să sterilizeze peste 70% din câinii fără stăpân din Galați. Conform estimărilor asociației, numărul acestora se ridică la peste 2.300. Animal Society va desfășura o nouă rundă de sterilizări în luna septembrie.

„Pe perioada stării de urgență, Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten, a sprijinit comunitatea locală din Galați în eforturile sale de a asigura supraviețuirea celor mai vulnerabile animale. Suntem încrezători că ampla campanie de sterilizare pe care o desfășurăm aici va contribui semnificativ la bunăstarea animalelor, cu un impact benefic asupra întregii comunități.” declară Anca Tomescu, președintele asociației.

Sterilizarea în masă, asociată cu activități de informare și conștientizare, reprezintă cea mai umană și mai eficientă metodă de a reduce numărul animalelor fără stăpân, fiind benefică atât pentru animale, cât și pentru comunitățile din care acestea provin.

În România, sterilizarea câinilor de rasă comună reprezintă o obligație legală. Nerespectarea acestei obligații se pedepsește cu o amendă între 5.000-10.000 de lei. Animal Society va continua să deruleze campanii de sterilizare în masă și invită cetățenii să se implice activ în reducerea numărului de animale fără stăpân și a suferinței în rândul acestora.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =