Angajații Transurb, în stații pentru a-i ajuta pe gălățeni să obțină noile biletele prin automate

0
2000

Mulți dintre gălățenii care circulă cu mijloacele de transport public în comun au beneficiat, astăzi, de suportul angajaților Transurb pentru a achiziționa noile bilete de călătorie prin intermediul automatelor din stațiile de autobuz.

”Pentru acomodarea cu noul sistem de e-ticketing, Transurb, prin echipele de mentenanță ale TVM-urilor amplasate în oraș, oferă gălățenilor consiliere pentru utilizarea corectă a aparatelor de încărcare a titlurilor de călătorie. Facem totul pentru un transport public local eficient și în condiții civilizate”, anunță reprezentanții Transurb, care au postat pe pagina de facebook a societății un video în care unul dintre angajați învață o tânără cum să folosească noul sistem.

https://fb.watch/4C_NnPNZMH/

Reamintim că, de la 1 aprilie, în transportul public în comun s-a schimbat principiul de tarifare de la taxarea pe călătorie la taxarea orară în privința legitimațiilor de călătorie (bilete/abonamente). Fiecare călător are obligația de a-și valida biletul sau cardul de abonament ori de câte urcă într-un mijloc de transport.

O noutate este introducerea biletului temporar de călătorie valabil timp de 60 de minute, care va trebui de asemenea validat la urcarea în fiecare mijloc de transport folosit. Avantajul acestui sistem constă în faptul că gălățenii pot circula timp de o oră cu același bilet, folosind oricâte mijloace de transport le sunt necesare pentru a ajunge la destinația dorită.  Mai mult, dacă se întâmplă ca o persoană să urce într-un mijloc de transport la minutul 59 de valabilitate a biletului, aceasta își putea încheia călătoria cu acel mijloc de transport. Biletul va putea fi procurat și de la automate (TVM) sau prin intermediul aplicației Transport Galați, generând un QR Code, ce va fi validat la urcarea în mijlocul de transport. Costul unui bilet valabil 60 de minute este de 2 lei.

Tot de la 1 aprilile, abonamentul pe toate liniile este similar celui cu călătoriile nelimitate din prezent și va costa tot 90 de lei. Abonamentul pe o linie care costă 50 de lei este înlocuit de cel de 45 de lei sau de 55 de lei, oferind gălățenilor mai multă flexibilitate în alegerea tipului de abonament potrivit.

PLUS NOMINAL este abonamentul cu număr nelimitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (netransmisibil) ce poate fi încărcat doar pe card nominal.

BASIC este abonamentul cu număr limitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (transmisibil, dar în condițiile încărcării pe un card nenominal). Un abonament BASIC încărcat pe un card nominal este permis, dar își pierde caracterul de transmisibilitate, putând fi utilizat doar de titularul cardului.

Toate abonamentele includ card ce are și facilitate de portofel electronic reîncărcabil.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × two =