Anchetă penală în cazul infectării cu COVID 19 a celor internați în căminul de bătrâni

0
647

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul directoarei unui cămin privat, de bătrâni, din municipiul Galați, în care 25 de pacienți internați și alte 9 cadre medicale și personal auxiliar s-au îmbolnăvit de COVD 19 iar alți doi vârstnici beneficiari ai centrului au decedat din aceeași cauză. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în cauză se fac cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că “directorul căminului pentru persoane vârstnice Sf Ilie Galați, care a intrat în contact cu o persoană reîntoarsă în țară, dintr-un stat aflat pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea și combaterea bolilor, continuându-și activitatea în cadrul centrului, fapt ce a condus la infectarea cu coronavirus a mai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru. Măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reamintim, potrivit anchetei epidemiologice a DSP Galați, virusul a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de directoarea unității, care luase contact cu soțul ei,  întors din Turcia, pe 20 martie, după care bărbatul s-a îmbolnăvit de  COVID 19 și a decedat pe 3 aprilie. Și directoarea se află acum, internată, în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.

La solicitarea DSP Galați, a fost aprobată detașarea unui număr de 10 asistente și 12 infirmiere la Căminul de Bătrâni “Sf. Ilie”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =