Primăria a lansat o amplă campanie de informare cu privire la noutățile din transportul public în comun

0
539

Municipalitatea a lansat o amplă campanie de informare a gălățenilor cu privire la modul în care va funcționa transportul public în comun începând cu data de 1 aprilie. Peste 110.000 de pliante informative, care conțin informații cu privire la prima etapă de modernizare a transportului public în comun, vor ajunge în fiecare apartament din Galați, la cabinele Transurb, dar și direct către cetățeni în stații. Materialele informative conțin informații cu privire la modificările de trasee, informații legate de noile abonamente și biletul valabil 60 de minute, al cărui preț va fi de doi lei.

Reamintim că, de la 1 aprilie, în transportul public în comun se schimbă principiul de tarifare de la taxarea pe călătorie la taxarea orară în privința legitimațiilor de călătorie (bilete/abonamente). Fiecare călător va avea obligația de a-și valida biletul sau cardul de abonament ori de câte urcă într-un mijloc de transport.

O noutate este introducerea biletului temporar de călătorie valabil timp de 60 de minute, care va trebui de asemenea validat la urcarea în fiecare mijloc de transport folosit. Avantajul acestui sistem constă în faptul că gălățenii pot circula timp de o oră cu același bilet, folosind oricâte mijloace de transport le sunt necesare pentru a ajunge la destinația dorită.  Mai mult, dacă se întâmplă ca o persoană să urce într-un mijloc de transport la minutul 59 de valabilitate a biletului, aceasta își putea încheia călătoria cu acel mijloc de transport. Biletul va putea fi procurat și de la automate (TVM) sau prin intermediul aplicației Transport Galați, generând un QR Code, ce va fi validat la urcarea în mijlocul de transport. Costul unui bilet valabil 60 de minute este de 2 lei.

Tot de la 1 aprilile, abonamentul pe toate liniile va fi similar celui cu călătoriile nelimitate din prezent și va costa tot 90 de lei. Abonamentul pe o linie care costă 50 de lei va fi înlocuit de cel de 45 de lei sau de 55 de lei, oferind gălățenilor mai multă flexibilitate în alegerea tipului de abonament potrivit.

PLUS NOMINAL este abonamentul cu număr nelimitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (netransmisibil) ce poate fi încărcat doar pe card nominal.

BASIC este abonamentul cu număr limitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (transmisibil, dar în condițiile încărcării pe un card nenominal). Un abonament BASIC încărcat pe un card nominal este permis, dar își pierde caracterul de transmisibilitate, putând fi utilizat doar de titularul cardului.

Toate abonamentele includ card ce are și facilitate de portofel electronic reîncărcabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.