Amenzi de peste 38.000 lei pentru gunoaie

0
575

În doar câteva zile, în cadrul Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2020”, polițiștii locali de la Serviciul de Protecție a Mediului, au aplicat un număr de 21 de sancțiuni contravenționale, în sumă de peste 38.000 lei.

Principalele contravenții, pentru care oamenii legii au aplicat amenzi, sunt: tăieri ilegale de arbori, deversarea de ape uzate, abandonarea/aruncarea gunoiului menajer, ocuparea carosabilului sau trotuarul aparținând domeniului public, lipsa contractelor de salubrizare cu operatorul licențiat, lipsa măsurilor de salubrizare a terenurilor neocupate productiv, etc.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au constatat că un operator economic, în calitate de proprietar al unui teren în suprafata de peste 340mp, nu a luat măsuri de salubrizare a acestuia. De asemenea, cel în cauză nu a pus la dispoziție documentele solicitate și nu a facilitat controlul pe amplsament. Pentru faptele sale, persoana juridică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 25.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, privind protectia mediului cu modificările și completările ulterioare.

Două sanțiuni contravenționale, în sumă totală de 2.000 de lei, au fost aplicate altor doi agenți economici pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 și HCL 316/2019. În primul caz, este vorba despre depozitarea deșeurilor provenite din activitatea desfașurată de acesta, la punctul de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile provenite de la persoane fizice, situat pe Drumul Viilor. În cel de-al doilea caz, sancțiunea a fost dată pentru lipsa contractului încheiat cu operatorul autorizat, în vederea colectarii, transportului și depozitării deșeurilor menajere și a celor colectate selectiv.

Amendă a primit și numitul A.I., care a provocat vătămarea unui copac (brad), situat pe spațiul verde aferent unui imobil, de pe strada Nicolae Bălcescu. Persoana în cauză a turnat pe tulpina arborelui diverse substanțe, cu scopul de a obține uscarea acestuia. Pentru fapta sa, numitul A.I. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 lei, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007. Ca măsură complementară, acesta a spălat și dat cu var tulpina copacului, în vederea neutralizării efectelor hidrocarburilor.

Pe toată durata derulării Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2020”, oamenii legii au în vedere: asigurarea și păstrarea curăţeniei și ordinii pe teritoriul municipiului; întreținerea și utilizarea spațiilor verzi; utilizarea locurilor de joacă și a obiectelor de mobilier urban; deținerea, creșterea și circulația animalelor de companie și respectarea normelor de igienă; scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 9 =