Amenzi de aproape 3 milioane lei aplicate în primul semestru de poliţiştii locali

0
671

În primul semestru al anului 2021, polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au aplicat peste 13.500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

În primele şase luni au fost constatate și un număr de 120 de fapte cu caracter penal. Referitor la perioada analizată, la Poliţia Locală Galaţi au fost înregistrate în jur de 1.100 de petiţii, în timp ce baza de date a fost accesată în peste 9.600 de cazuri. Conducătorilor auto care au încălcat legislația rutieră li s-au aplicat și peste 7.800 de puncte penalizare.

Polițiștii celor 5 Secții, au aplicat în cele şase luni de activitate, pe segmentul de Ordine Publică, un număr de 9.816 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de peste 1,7 milioane lei.

La rândul lor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, în primul semestru al anului 2021, au aplicat un număr de 274 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 97.000 lei.

În perioada analizată, polițiștii de la Intervenție Rapidă au legitimat un număr de 1.271 de persoane, au sancționat contravențional 40 de grupuri și au depistat șase grupuri infracționale.

În primul semestru al anului 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, au constatat şi aplicat un număr de 2.892 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 800.000 lei, la care se adaugă şi un număr de 5.468 puncte penalizare.

La Serviciul Control Activități Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, polițiștii locali au aplicat în prima jumătate a anului 2021, un număr de 431 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 162.000 lei. În 21 dintre cazuri, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activității operatorilor economici.

68 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 76.000 lei, au aplicat în prima jumătate a anului polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal. În 15 dintre cazuri s-a luat măsura de sistare a lucrărilor, în alte 64 de situații s-a dispus intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire, iar în patru cazuri, polițiștii locali au luat decizia desființării construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului, proprietatea Municipiului Galaţi, la starea iniţială.

În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de 3 ani prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite un număr de 160 de procese verbale de constatare prin care au fost dispuse următoarele măsuri: sistarea lucrărilor – două cazuri; intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire – în 39 de cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea Municipiului Galați la starea inițială – 11 cazuri.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au aplicat în primul semestru al anului 2021, un număr de 119 sancțiuni contravenționale în sumă de peste 92.000 lei.

În patru dintre cazuri, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, au luat măsura desființării unor construcții ridicate pe spațiul verde. Totodată, conform legislației în vigoare, au fost identificate un număr de cinci terenuri cu ambrozie, documentația fiind înaintată către Primăria Municipiului Galați, în vederea somării proprietarilor.

Serviciul Baza de Date, Dispecerat şi Monitorizare Video a înregistrat în primele șase luni ale anului 2021 peste 2.000 de sesizări telefonice.

Prin aplicația „City App”, au fost înregistrate un număr de 221 sesizări, iar baza de date a fost utilizată în peste 9.600 de cazuri.

În prima jumătate a anului, polițiștii locali din cadrul Serviciului Organizare Misiuni și Control Acces, au îndeplinit actele procedurale de citare a unui număr de 101 persoane, urmare a solicitărilor formulate de Judecătoria Galați, Judecătoria Iași și Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Totodată, au fost întocmite actele procedurale și executate la termen, un număr de 124 mandate de aducere, emise de Judecătoria Galați.

,,Desigur, activitatea Poliției Locale Galați a fost orientată, în perioada analizată pe principalul factor de risc și anume, prevenirea și luarea măsurilor legale în contextul infectării cu noul coronavirus, concomitent cu asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, respectiv siguranța rutieră, dar și de specialitate și anume, disciplina în construcții, protecția mediului și controlul activităților comerciale. Am continuat activitățile în planurile și programele de măsuri cunoscute și anume: ,,Grupuri de cartier”, ,,Estival”, ,,Gospodărirea municipiului Galați”, ,,Siguranța în trafic” și ,,Siguranța în zona școlilor”, concomitent cu asigurarea măsurilor de ordine publică la centrele de carantină și vaccinare”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.