Amenzi de 594.000 lei, aplicate de polițiștii locali în primele 9 luni ale anului în combaterea pandemiei de Covid-19

0
609

Polițiștii locali sunt prezenți zilnic, la orele de vârf, în cele mai aglomerate stații ale mijloacelor de transport în comun, recomandând populației păstrarea distanței fizice, portul măștii și urcarea în autobuze/troleibuze doar a unui număr redus de călători.

“Conform legislației în vigoare, în continuare polițiștii locali au competențe în ceea ce privește prevenirea infectării cu noul coronavirus. Practic, în primele 9 luni ale anului 2021, Poliția Locală a continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, desfășurând totodată activități de ordine publică și siguranță rutieră în zona centrelor de vaccinare de la nivelul municipiului. În urma activităților specifice, polițiștii locali au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, un număr de 4.750 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 594.000 lei.

Aceste activități vor continua pe toată perioada prevăzută de actele normative în vigoare, și vom participa la acțiuni comune cu polițiștii de la Poliția Municipiului Galați, în zonele aglomerate și cele care prezintă riscuri, privind infectarea comunitară,” a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

Tot în primele 9 luni ale anului, s-au efectuat verificări în peste 18.000 mijloace de transport în comun, fiind sancționați cu amendă contravențională 95 călători ce au fost identificați că nu purtau mască de protecție individuală sau o purtau fără să-și acopere nasul și gura, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de aproximativ 8.000 lei. Totodată, au fost avertizați verbal alți 178 de călători.

La rândul lor, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au continuat verificările la operatorii economici ce desfășoară activități comerciale pe raza municipiului Galați. Cu acest prilej s-au efectuat controale la 387 societăți comerciale și 484 persoane fizice. De asemenea, s-a acționat în toate piețele agroalimentare de pe raza municipiului Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.