Amenzi de 140.000 lei, aplicate comercianţilor de produse specifice sărbătorilor de iarnă

0
810

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi a desfăşurat, începând cu luna noiembrie, peste 60 de controale la agenţi economici care comercializau produse specifice sărbătorilor de iarnă şi au aplicate amenzi de aproximativ 140.000 lei, se arată într-o informare prezentată marţi de instituţie în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Galaţi.

Potrivit informării, au fost verificaţi 55 operatori economici care comercializau produse alimentare- carne, preparate din carne, produse de patiserie,ciocolată, produse din ciocolată, produse zaharoase, şi 12 care comercializau produse nealimentare- jucării.

Dintre cei 55 de operatori economici care comercializau produse alimentare, la 53 dintre aceştia s-au constatat abateri.

,,Pentru cei 53 de operatori economici verificaţi au fost aplicate şapte avertismente şi 46 amenzi contravenţionale în valoare totală de 111.000 lei. S-a dispus măsura opririi definitive de la comercializare a 123,75 kilograme alimente în valoare totală de 2.523 lei şi oprirea temporară de la comercializare a 256 kilograme în valoare totală de 3.250 lei”, se spune în informare.

În ceea ce priveşte comercializarea produselor nealimentare, respectiv jucării, la toţi cei 12 operatori economici s-au constatat abateri.

,,Procentual, 45 % dintre jucăriile controlate au prezentat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor. Au fost aplicate cinci avertismente şi şapte amenzi în valoare totală de 28.400 lei. Au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 9.277 lei”, se precizează în informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.